Co je vlastně obor detailing? Rozdíl mezi studiem a myčkou.

Co je vlastně obor detailing? Chceme nabízet službu na úrovni, nechceme zapadnout do masy dalších ,,studií“. Proč nedokážeme jen tak rozleštit lak za 3 hodiny? Proč jsme dražší než jinde?

Kromě okolních států, tak i v České republice stále přibývají další a další detailingová studia a běžné automyčky mění své názvy na čím více honosnější s přívlastkem detailingových studií.
Určitě se nechceme tímto článkem někoho dotknout ani způsobit globální neklid.

Píšeme to hlavně kvůli přibývajícím zákazníkům, kteří přišli od jiných, obvykle krátce fungujících studií, kde je zlákali na lepší cenu a způsobili ještě větší problémy. Cítí se oklamáni a vlastně ani nerozumí rozdílům mezi automyčkou a detailingovým studiem.

Než se pustíme do tohoto článku, v krátkosti si povíme rozdíl.

Myčka je místem, kde to v podstatě dělá kdokoli a ne vždy zrovna odborně. Neklade se až takový důraz na detail, obvykle se hraje na lepší cenu a krátkou dobu. Jsou myčky, které dělají svou práci kvalitně a dobře, ale není to vždy pravidlem. Dobrý příklad je stříhání u Evičky doma versus barbershop anebo tetování u Jožka v obýváku versus tetovací studio.

Detailingové studio je místo, kde by měli pracovat skuteční nadšenci do aut s citem pro detail. Svému oboru se věnovat a neustále se zdokonalovat. Pracovat ne pod časovým a platovým stresem, ale za účelem kvalitně odvedené práce. Účastnit se, nebo mít za sebou různá školení či praxi v oboru detailingu. Detailing je o ladění každého kousku na autě k naprosté dokonalosti. V detailingovém studiu budeme čekat výběr kvalitní autokosmetiky na světové úrovni, ideální certifikaci na jeden druh keramických ochran, certifikát například od Rupesu pro leštění laků. Znalosti o nasvícení auta, kontrole laku, postupů při mytí, čištění, leštění a podobně.

Nedávno se u nás zastavil vůz, který prošel službou řádově za několik desítek tisíc korun. Toto vozidlo se leštilo a následně se aplikoval keramický povlak. Bohužel zákazník byl nemile překvapen, když ve slunečný den popíjel na terase kávu a paprsky slunce se opřely do černého laku, který ukázal hologramy na celém povrchu laku. Zjednodušeně řečeno, hologramy jsou škrábance způsobené při leštění laku. Také vykoukly zbytky leštící pasty na plastech, ve spárách kolem světel, parkovacích senzorů a podobně. Bohužel jsme našli i šmouhy od keramiky na sklech a na laku.

Auto nelze vyleštit za 1 den i s aplikací keramiky. Vždy to bude na úkor kvality. Možná to někdo zvládne, nabídne dokonce zajímavou cenu. Když se ale podíváme na detaily a délku přípravy auta před samotným leštěním, nakonec zjistíme, že to byly zbytečně vyhozené peníze, čas a ještě k tomu s velkou pravděpodobností nebyly dodrženy správné postupy, což může vést k poškození laku.

Pouze samotná příprava před leštěním je alfou a omegou celého výsledku. Také jsme slyšeli různé žádosti od zákazníků, jestli bychom mohli auto jen tak narychlo rozleštit, tohle my ale neděláme.

Před leštěním laku si vždy auto kompletně umyjeme a vyčistíme. Následně auto chemicky a ručně dekontaminujeme. Lak zbavujeme náletové rzi, asfaltu a pryskyřice. Toto zabere ve dvou lidech přibližně ty 3 hodinky u menšího auta. Následně si je třeba lak odmastit a zkontrolovat, což je většinou další kámen úrazu. Je důležité si lak změřit a zjistit od zákazníka, pokud možno, informace, co se s lakem dělo. Následuje správná příprava laku, oblepení světel, plastů, lišt a podobně. Nyní se dostáváme k podstatnému kroku, kterým je správný výběr pasty a kotouče podle stavu, stáří, tvrdosti, tloušťce laku a požadovaném výsledku.

Teprve poté se dostaneme k leštění laku jako takovému.

Pokud hledáte kvalitně odvedenou práci v detailingovém studiu, víte, kde nás najdete.

Sdílet:

Komentáře

    Napsat komentář

    Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

    Rubriky

    Sledujte nás

    Najdete nás na Facebooku a Instagramu, kde pravidelně přidáváme naši práci.

    ODEBÍREJTE NAŠE NOVINKY

    Děláme pravidelné akce pro naše zákazníky a informujeme vás o všech novinkách.
    Naše Studio
    Kontakt
    Sledujte nás
    © 2024 KITSUNE Detailing